Açıklama
Yaprakları yemeklere lezzet vermesi amacıyla kullanıldığı gibi; defne yaprağının faydaları hakkında yapılan çalışmalarda, bu yaprakların antioksidan özellikte olduğu ayrıca anti-epilepsi özelliğinin olduğu gözlenmiştir (Epilepsi, sara hastaları için faydalıdır). Bunun yanında yaprakları, romatizma , kızarıklık, kulak ağrıları için kullanılır; yapraklar ağrı kesicidir, enfeksiyonlara karşı etkilidir.
Koruyucu ve destekleyici uygulamalarda; defne yaprağı çayı böbreklerin çalışması ve vücuttan su atılması için faydalıdır. Demir bakımından da zengindir, bu sebeple demir anemisi için tüketilebilir.
Defne yaprağı A vitaminince zengin olup, özellikle zeytinyağlı salatalara ve yemeklere eklenirse içerdiği A vitamini vücuda girmiş olur. A vitamini suda çözünemediğinden defne yaprağı çayı ile A vitamini vücuda giremez.
Defne yaprağı çayı; sindirim sorunlarına ve mide ağrılarına iyi gelebilir, gözler için faydalıdır. Öksürük ve balgam sorunlarına iyi gelir. Tansiyon dengeleyicidir.