Açıklama
Andız pekmezi, ardıç ağacının (Juniperus drupacea) meyvelerinden, özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde üretilen geleneksel bir Türk pekmezidir. Genellikle Hatay, Mersin ve Antalya gibi bölgelerde yaygındır. Ardıç meyveleri (andız kozalakları) toplanarak kaynatılır, suyu çıkarılır ve koyu bir kıvama gelene kadar uzun süre pişirilir. Bu işlem, şeker ilavesiz doğal bir tatlandırıcı olan pekmezin ortaya çıkmasını sağlar.
ANDIZ Pekmezi yaylalardan toplanan Andız Meyveleri kırılarak, suyla ıslatılıp yaklaşık 18 saat suda bekletilir. Bu süreçte Andız Meyveleri aromasını suya vermektedir, su süzülerek kazanlarda kaynamaya alınır içindeki su oranı buharlaşarak uçar ve pekmez kıvamına gelene kadar kaynatılır.
Kendi üretimimiz olan ANDIZ PEKMEZİ tamamen DOĞAL olup hiç bir şekilde katkı maddesi içermemektedir. Geleneksel yöntemle odun ateşinde kaynatılmaktadır ürünümüz tatlı degildir tamamen meyvenin kendi aroması nedeniyle buruksu bir tada sahiptir koruyucu ve tatlandırıcı içiermez .bu üründen fayda sağlamak için düzenli belirlediğiniz saatde almalısınız sabah ve akşam aç karna almanızı tavsiye ederiz 10 gün içersinde balgam söktürmeye ve nefesde rahatlama hissetmeye başlayacaktır
Nefes darlığı, astım bronşit gibi rahatsızlıklarda olumlu etkiler sağlamaktadır.





