Doğal Elma Sirkesi 500ml. Şişe

145,00 

Elma sirkesi tamamen doğal bir üründür. Elma suyunun fermantasyonu ile elde edilir.

Elma sirkesini sağlık açısından bu kadar önemli kılan şey, içerisinde bol miktarda C vitamini, potasyum, kalsiyum ve sodyum içermesidir. İçerdiği bu maddelerden dolayı elma sirkesinin kanı inceltme, ateşi düşürme gibi faydalarının yanında sinir sistemine de iyi gelmektedir.

Kategoriler:

Açıklama

Elma sirkesi, yüzyıllardan beri birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. M.Ö 5000 yıllarından itibaren kullanıldığı tahmin edilen  elma sirkesinin faydaları gıdadan cilt bakımına ve hastalıkların tedavisine kadar birçok alanda kullanıldığı biliniyor.

Kayıtlarda sirkenin MÖ 2000’lerde Bâbil halkınca keşfedildiği belirtiliyor. Ancak hadis-i şerifteki “Sirke benden önceki peygamberlerin katığı idi” ifadesinden hareketle, sirkenin tarihi muhtemeldir ki Hz. Âdem (r.a.) ve Hz. Havva’ya (r.a.) kadar uzanabilir.

Elma sirkesi, elmanın fermente edilmesi ile elde edilir, böylece içindeki aktif madde olan asetik asite dönüşür. Elmanın içeriğinde bulunan nişasta ve asit ile sirke buluşmasiyla mayalanır ve elma sirkesi oluşur. Elma sirkesinin sağlık için pek çok faydası bulunmaktadır ama gün içinde sabah ve akşam olmak üzere maksimum iki kez kullanımı tavsiye edilir.

Neredeyse her markette bulabileceğimiz elma sirkesinin doğal olması ise oldukça önemlidir. Fermente olması gereken elma sirkesi piyasada genelde rafinasyon ürünleri olarak satılıyor.

Gazipaşalı elma sirkesi  Gazipaşalı gıda üretim prensipleri gereği kalite ve geleneksel yöntemler dikkate alınarak hijyenik değerlerin en ileri uygulamaları  ön planda tutularak  üretiliyor.

Elma sirkesinin tüm faydalarından  yararlanabilmek için mutlaka  rafinasyon   yöntemlerle üretilen  elma sirkesi kullanmaya özen gösterin. Geleneksel yöntemlerle üretilen elma sirkesinin  mucizevi faydaları bulunan  birbirinden ilginç ve etkili bilinen faydalarını listeledik.

Sirke yemekle beraber veya yemeklerden sonra alınırsa hazmı kolaylaştırır. Günümüzde salataya sirke koyularak tüketilir. Bu da çok doğru bir yöntem… Eski tıbba göre salatalar hazmı zor yiyeceklerdir,  o dönemde mide sağlığı için yiyecekler genellikle pişmiş olarak tüketilirmiş. Cilt sorunlarında ‘başucu ilacı olarak sirke kullanılmış. O dönemde pamuk veya yün sirkeye batırıldıktan sonra sorunlu bölgenin üzerine koyularak, cilt hastalıkları tedavi edilmiş.

  • Morarma ve şişme gibi problemlerde özellikle şiş ve ödem olan yerlerde, şişmeyi önleyici ve giderici
  • Sirkenin, kanayan yaralarda hem kanamayı durdurucu hem de iltihap kurutucu özelliği vardır.
  • Yaramaz çıbanlarda fayda eder.
  • Kaşıntıyı giderir.
  • Böcek ve arı sokmasında da, ısınları bölgeye hemen sirke sürülüyor.
  • Ateş yanıklarında hemen sirkeli bez sarılıyor.
  • Uyuz, kaşıntı, abraşlık (alaca ve baras) hastalıklarında da sirke faydalıdır.
  • Kangrenin ilerlemesini engeller.
  • Bitlenmeye karşı da sirkenin olumlu etkisi bulunuyor.
  • Gözaltı şiş ve morluklarında bal ve sirke karıştırılarak kullanılıyor.
  • Soğuk etkili ilaçlar da sirke ile karıştırılarak kullanılıyor.

Eski tıp hekimlerinin hemen hemen hepsinin tekrar ettiği bir konu da, sirkenin dişlere olan etkisidir. Bu konuyu bütün eski tıp kitaplarında görmek mümkün. Diş problemi yaşamamak bal ve sirkenin karıştırılarak tüketilmesi önerilir.

Eski kaynaklarda yer alan bilgilere göre sirkenin dişlere olan faydalarım şöyle sıralayabiliriz:

  • Sallanan dişleri kuvvetlendirir
  • Çürüklere mani olur
  • Ağız kokusunu giderir
  • Ağız ve diş temizliğinde sirke kullananların dişleri çürümez ve dökülmez.

Diş sağlığı için rafta satılan sirkenin balla karıştırılıp tüketilmesi beklenen faydayı sağlamayacağı göz ardı edilmemeli! Bunun için doğal fermentasyon yoluyla elde edilen sirkeyi, sade olarak veya balla karıştırıp, her gün düzenli bir şekilde bu karışımla gargara yapılabilir. Ancak doğru çözüm; ballı sirkenin ağza alınıp, dişlerin fırçalanmasıdır. Ayrıca eski hekimlerce, sirkenin kulakta oluşan çınlama, uğultu ve ağrı durumlarında da faydalı olduğu bilinir. Bu tür rahatsızlıklar için kulağın sirkenin buharına tutulması gerekir. Bu öneriler bir tedavi tavsiyesi olmamakla birlikte, eski tıp eserlerinde kulakta oluşan kurtçuk, parazit, iltihap ve akıntının, kulağa sirke damlatarak tedavi edildiği belirtiliyor.”

Başta Elma sirkesi olmak üzere sirkenin faydaları saymakla bitmiyor. Aslında salatalarımıza tat verdiği bilinse de Saça, cilde, mideye faydası bilinen elma sirkesini, aynı zamanda temizlik malzemesi olarak da kullanabiliyoruz. zayıflatmak için kullanımı mevcuttur. İşte evinizden eksik etmeyeceğiniz elma sirkesinin birden çok faydalarından bazıları…

Gazipaşalı Elma sirkesi uzun süre geleneksel yöntemler ile mayalanması sonucunda elde edilir. Bu sürecin amacı,  Gazipaşalı Elma sirkesinin  antioksidan ve antimikrobik özelliklere sahip olmasını sağlamaktır.

Doğal Elma sirkesi  vücudunuzun asiditesini azaltmak için idealdir ve sağlığınız için çok faydalıdır. Üstelik 1 yemek kaşığı içmek kanser gibi ciddi hastalıkları önlemeye yardımcı olur.

Elma sirkesi aynı zamanda çok iyi bir dezenfektandır ve tarih boyunca tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Modern tıbbın babası olan Hipokrat’ın, iki bin yıl önce yara temizliği için elma sirkesi kullandığı biliniyor. Elma sirkesi, başta potasyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum olmak üzere pek çok faydalı mineralin içerir. Elma sirkesi zayıflama, kolesterol seviyesinin dengelenmesi, kan şekerini düşürülmesi ve diyabet tedavisine destek amacıyla kullanılmaktadır. Kuvvetli bir mikrop öldürücü olan elma sirkesi, tırnak mantarı, bitler, siğillere karşı çok etkilidir.

  1. Bakterileri öldürür
  2. Sivilcelerin oluşumunu engeller, doğal bir yüz toniğidir
  3. Kan şekerini düşürür ve diyabetle savaşır
  4. Tokluk hissi verir ve kilo kaybına yardımcı olur
  5. Kolestrolü düşürür ve kalp rahatsızlıkları riskini azaltır
  6. Kolestrolü düşürür ve kalp rahatsızlıkları riskini azaltır
  7. Migrene iyi gelir
  8. Vücudunuzu toksinlerden arındırır
  9. Saçlarınızın daha parlak olmasını sağlar
  10. Dişleri beyazlatır
  11. Reflüye iyi gelir
  12. Vücudun pH dengesini sağlar
  13. Meyve ve sebzeleri mikroorganizmalardan arındırır
  14. Gıdaların çabuk bozulmasını engeller
  15. Ayal parmakları arasında oluşan mayasıl ( kaşıntıya ) iyi gelir
  16. Güneş yanıklarına ve cilt tahrişlerine iyi gelir

Eğer ki sirkelere madalya verilecek olsaydı, ALDIN MADALYA Kesinlikle ve her yıl Elma sirkesinin olacaktı.